Irský soda chléb

Potřebujeme:

  • 450 g hladké mouky
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1/2 čajové lžička soli
  • 300 ml Skyr Kapucín natur

Postup:

  1. Předehřejeme troubu na 190°C. 
  2. Do misky dáme mouku, sůl a jedlou sodu, vše promícháme vidličkou. 
  3. Směs zalijeme Skyrem a všechno rychle pečlivě promícháme, dokud nevznikne těsto. V případě potřeby můžeme přisypat trochu mouky pro zpevnění. 
  4. Těsto vyklopíme na lehce pomoučněný vál a ručně jej valíme asi půl minuty. 
  5. Pak jej ve tvaru nízkého bochánku dáme na předem vymazaný plech a nožem na jeho povrchu dvakrát zařízneme do tvaru X. 
  6. Chléb pečeme asi 45 minut, pak jej necháme pár minut zchladnout, zabalíme do mírně vlhké utěrky a počkáme, dokud nevychladne úplně. 
  7. Pak jej můžeme krájet na plátky a podávat.



Irský soda chléb


Zpět na recepty

Modul: recepty