Irský soda chléb
Potřebujeme:
- 450 g hladké mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1/2 čajové lžička soli
- 300 ml Skyr Kapucín natur
Postup:
- Předehřejeme troubu na 190°C.
- Do misky dáme mouku, sůl a jedlou sodu, vše promícháme vidličkou.
- Směs zalijeme Skyrem a všechno rychle pečlivě promícháme, dokud nevznikne těsto. V případě potřeby můžeme přisypat trochu mouky pro zpevnění.
- Těsto vyklopíme na lehce pomoučněný vál a ručně jej valíme asi půl minuty.
- Pak jej ve tvaru nízkého bochánku dáme na předem vymazaný plech a nožem na jeho povrchu dvakrát zařízneme do tvaru X.
- Chléb pečeme asi 45 minut, pak jej necháme pár minut zchladnout, zabalíme do mírně vlhké utěrky a počkáme, dokud nevychladne úplně.
- Pak jej můžeme krájet na plátky a podávat.
Zpět na recepty