Rozdrtíme nahrubo sušenky a smícháme je s kokosovým olejem.
Dortovou formu (22 cm) vyložíme pečícím papírem (nebo použijeme nepřilnavou silikonovou formu) a rukama vymačkáme směs rovnoměrně po dně. Formu dáme do mrazáku.
Želatinu dáme s předstihem do studené vody.
Dále do misky dáme Skyr, med, dřeň z vanilky a dobře vše promícháme.
Želatinu přendáme do malého hrnce a na mírném ohni ji mícháme, dokud se nerozpustí. Pozor, nesmí vařit, jinak ztratí želírovací schopnosti!
Poté želatinu dáme z plotny a necháme ji mírně zchladnout. Vmícháme ji do malého množství Skyr krému a poté přidáme jeho zbytek. Díky tomuto postupu v krému nebudou hrudky.
Ušleháme smetanu do hladké pěny a smícháme ji s vyrobeným krémem.
Vyndáme z mrazáku formu s korpusem a nalejeme do ní Skyr krém.
Poté celý dortík umístíme do ledničky minimálně na čtyři hodiny.
Po vychlazení dezertu servírujeme jeho kousky na talířek, potřeme je borůvkovým džemem a posypeme čerstvými borůvkami.