Borůvkový Skyr koláč

Korpus:

  • 10 celozrnných máslových sušenek
  • 60 g kokosového oleje
  • 1 lžíce cukru krystal

Krém:

  • 500 g Skyr Kapucín natur
  • 250 ml smetana
  • 50 g medu
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 plátky želatiny

Poleva:

  • 4 lžíce borůvkového džemu
  • 100 g čerstvých borůvek

Postup:

  1. Rozdrtíme nahrubo sušenky a smícháme je s kokosovým olejem. 
  2. Dortovou formu (22 cm) vyložíme pečícím papírem (nebo použijeme nepřilnavou silikonovou formu) a rukama vymačkáme směs rovnoměrně po dně. Formu dáme do mrazáku.
  3. Želatinu dáme s předstihem do studené vody. 
  4. Dále do misky dáme Skyr, med, dřeň z vanilky a dobře vše promícháme. 
  5. Želatinu přendáme do malého hrnce a na mírném ohni ji mícháme, dokud se nerozpustí. Pozor, nesmí vařit, jinak ztratí želírovací schopnosti! 
  6. Poté želatinu dáme z plotny a necháme ji mírně zchladnout. Vmícháme ji do malého množství Skyr krému a poté přidáme jeho zbytek. Díky tomuto postupu v krému nebudou hrudky.
  7. Ušleháme smetanu do hladké pěny a smícháme ji s vyrobeným krémem. 
  8. Vyndáme z mrazáku formu s korpusem a nalejeme do ní Skyr krém. 
  9. Poté celý dortík umístíme do ledničky minimálně na čtyři hodiny. 
  10. Po vychlazení dezertu servírujeme jeho kousky na talířek, potřeme je borůvkovým džemem a posypeme čerstvými borůvkami.



Borůvkový Skyr koláč


Zpět na recepty

Modul: recepty