Skyr snídaňový koláč

Korpus:

  • 2 hrnky vaší oblíbené granoly nebo müsli
  • 2 lžičky másla
  • Špetka soli

Náplň:

  • 2 hrnky čerstvého ovoce – malin, borůvek, jahod, rybízu…
  • 2 hrnky Skyru natur

Domácí granola:

  • 1 hrnek ovesných vloček (nebo špaldových, pohankových či jejich směs)
  • 1 a ½ hrnku směsi vašich oblíbených ořechů (lískových, vlašských, kešu, mandlí…)
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 3 lžíce rozinek či brusinek (nebo jiného sušeného ovoce)
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce kokosového oleje

Postup:

  1. Na korpus použijte ideálně svou oblíbenou směs granoly. Můžete si ji jednoduše připravit doma, bude mnohem lepší a zdravější než běžné zapékané müsli z obchodu.
  2. Předehřejte si troubu na 170 °C. 
  3. V míse smíchejte suché ingredience na přípravu granoly – vločky, semínka, sušené ovoce, nahrubo nasekané oříšky. 
  4. V rendlíku si rozpusťte kokosový olej a med, pokud jsou ztuhlé. Tekutou směs nalijte na suché ingredience a pořádně promíchejte. 
  5. Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete vzniklou směs a dejte péct asi na 25 minut.
  6. Během pečení směs jednou či dvakrát pomíchejte. 
  7. Upečenou granolu nechte vychladnout a uchovávejte v uzavíratelné nádobě.
  8. Smíchejte všechny ingredience na korpus. Směs rozprostřete a upěchujte do kulaté formy (Ø 22 cm) a pečte 15 minut na 180 °C. 
  9. Nechte korpus vychladnout a naplňte do Skyrem. 
  10. Navrch rozložte ovoce a nechte asi 30 minut chladit v ledničce.



Skyr snídaňový koláč


Zpět na recepty

Modul: recepty