Ovesné tartaletky (8 kusů)

Potřebujeme:

  • 2ks zralého banánu
  • 80 – 100g medu či datlového sirupu
  • 120 – 160g ovesných vloček
  • 1 čajová lžička ml. skořice
  • 2-3 kelímky MILKO Můj Skyr bílý 0%
  • čerstvé ovoce dle chuti

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 200°C. 
  2. Ve větší misce rozmačkáme zralé banány a přidáme med či datlový sirup. Ovesné vločky zlehka pomeleme ve food procesoru a přidáme k banánovo-medové směsi. Zasypeme lžičkou mleté skořice a zpracujeme dohromady, aby se suroviny smíchaly v těsto. 
  3. Formičky na tartaletky (ø 8cm) vyložíme pečícím papírem. Z připraveného těsta si odebereme vždy menší množství a vtlačíme do formiček tak, aby bylo pokryté celé dno i stěny. Takto vyplníme všechny formičky.
  4. Vyplněné tartaletky dáme do trouby a pečeme cca 15 – 20min. Každá trouba peče jinak, proto si po 15. min tartaletky hlídáme.
  5. Hotové, křupavé tartaletky vyndáme z trouby a necháme pár minutek odpočívat. Poté vyndáme z formiček a necháme úplně vychladnout na kuchyňské mřížce. 
  6. MILKO Můj Skyr přendáme do menší misky a zlehka prošleháme metličkou. Můžeme použít Můj skyr ovocný či bílý. Pokud chcete, můžete si bílý Můj skyr dochutit troškou medu, datlovým sirupem či rozmixovaným ovocem. 
  7. Skyrem plníme tartaleky, na jednu tartaletku se vejdou cca 2 polévkové lžíce. 
  8. Zdobíme čerstvým ovocem dle naší chuti. Fantazii se meze nekladou.



Ovesné tartaletky (8 kusů)


Zpět na recepty

Modul: recepty