Čokoládový mousse

Potřebujeme:

  • 1 l smetany 33-35%
  • 400 g čokolády (kvalitní) – podle chuti – např. 200 g hořké a 200g bílé
  • 100 ml cukerného rozvaru (připraví se v kastrůlku – do varu se přivede cukr smíchaný s malým množstvím vody tak, aby se nám vytvořila řidší kašička)
  • 4 žloutky

Postup:

  1. Žloutky s cukerným rozvarem vyšleháme ve vodní lázni.
  2. Čokoládu (čokolády) rozpustíme ve vodní lázni.
  3. Vyšleháme šlehačku.
  4. Žloutky a čokoládu spojíme (příp. dáme polovinu žloutků do každé čokolády).
  5. Postupně zlehka zamícháme smetanu
  6. V případě použití dvou různých čokolád prokládáme střídavě tmavou a světlou vrstvu.

Tip: Dezert můžete připravit do skla, nebo využijete korpus (cca 300 g nastrouhaných sušenek a 200 g másla, jež smícháte a namačkáte do formy), na který dáte podle vrstev čokoládovou směs. 



Čokoládový mousse


Zpět na recepty

Modul: recepty