Skyr pannacotta (8 skleniček)

Potřebujeme:

  • 355 ml plnotučného mléka
  • 120 ml smetany 33 %
  • 75 g cukr krupice
  • 6 g plátkové želatiny
  • zrníčka z 1 vanilkového lusku
  • 2 kelímky MILKO Můj Skyr bílý 0%
  • Čerstvé ovoce dle chuti

Postup:

  1. Odměříme si požadované množství mléka. Z něj odlijeme trochu do menší misky a namočíme želatinu. Necháme několik minut odležet a nabobtnat.
  2. Do menšího kastrůlku nalijeme zbytek mléka, smetanu a přidáme cukr a vanilku. Zahříváme za stálého míchání na středním plameni. Přidáme nabobtnalou želatinu i se zbytkem mléka (pokud nenasála úplně všechno) a mícháme, dokud se želatina nerozpustí. 
  3. Přelijeme přes jemné sítko do misky a necháme trochu vychladnout. Sítko nám zachytí malé kousky želatiny, které se nerozpustily. 
  4. Když směs není již horká (udržíme v ní prst), přidáme do ní MILKO Můj Skyr a dobře promícháme metličkou. 
  5. Tekutinou plníme skleničky do 2/3. Necháme úplně vychladnout a poté přemístíme do lednice. Zde ponecháme, dokud pannacotta neztuhne. 
  6. Hotovou pannacottu zdobíme například ostružinami, jahodami, či malinami. Skvělé je i exotické ovoce, jako je mango, kiwi či maracuja.



Skyr pannacotta (8 skleniček)


Zpět na recepty

Modul: recepty