Odměříme si požadované množství mléka. Z něj odlijeme trochu do menší misky a namočíme želatinu. Necháme několik minut odležet a nabobtnat.
Do menšího kastrůlku nalijeme zbytek mléka, smetanu a přidáme cukr a vanilku. Zahříváme za stálého míchání na středním plameni. Přidáme nabobtnalou želatinu i se zbytkem mléka (pokud nenasála úplně všechno) a mícháme, dokud se želatina nerozpustí.
Přelijeme přes jemné sítko do misky a necháme trochu vychladnout. Sítko nám zachytí malé kousky želatiny, které se nerozpustily.
Když směs není již horká (udržíme v ní prst), přidáme do ní MILKO Můj Skyr a dobře promícháme metličkou.
Tekutinou plníme skleničky do 2/3. Necháme úplně vychladnout a poté přemístíme do lednice. Zde ponecháme, dokud pannacotta neztuhne.
Hotovou pannacottu zdobíme například ostružinami, jahodami, či malinami. Skvělé je i exotické ovoce, jako je mango, kiwi či maracuja.