Bílý jogurt z Valašska (Mlékárna Valašské Meziříčí)
Ovoce dle libosti
Postup:
Nejprve si nachystáme bílky, které dáme do mixéru.
Postupně přidáme rýžovou mouku, ovesné vločky, trochu skořice a mixujeme - mixér nevypínáme a po chvilce přidáme 1/2 dl vlažné vody a med. Vše mixujeme max. 3-5 minut. Připravená hmota musí být nadýchané a jemně napěněné – hustá stejně jako u klasických lívanců.
Jakmile máme těsto připravené, nachystáme si pánvičku, rozpálíme a až je dno dostatečně zahřáté, postupně lijeme na pánvičku malé množství těsta tak, aby nám tvořilo kulaté lívanečky o průměru asi 8-10 cm.
Když jsou lívanečky připravené, můžeme začít s finální úpravou. Použijeme Bílý jogurt z Valašska, dozdobíme ovocem a můžeme podávat.