Božský cheesecake

Potřebujeme:

Na korpus

  • 250g sušenek typu bebe
  • 120g másla

Na náplň

  • 600g krémového sýru typu Lučina, Philadelpia
  • 200ml Kysané smetany z Valašska
  • 3ks vejce
  • 250g cukru moučka 
  • 1,5 lžičky citrónové šťávy
  • 1,5 lžičky vanilkové esence
  • 1ks žloutek

Na potření

  • 250ml kysané smetany 
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 2 lžíce citrónové šťávy

Postup:

  1. Nejprve rozdrtíme sušenky v mikrotenovém sáčku válečkem nebo v mixeru. 
  2. Poté si rozpustíme máslo a smícháme ho s rozdrcenými sušenkami. 
  3. Formu na dort vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Na dno formy vtlačíme sušenky s máslem, co nejvíce to jde. Formu si utěsníme alobalem. 
  4. Smetanový sýr utřeme do hladka s cukrem, Kysanou smetanou z Valašska, citrónovou šťávou a vanilkovou esencí. Nakonec vmícháme po jednom vejci a samostatný žloutek, až nám vznikne docela řídký krém. 
  5. Do formy s drtí opatrně nalijeme krém a necháme ho pár minut odpočinout. 
  6. Troubu si předehřejeme na 160 °C a na střední mřížku umístíme nádobu s horkou vodou, do které ponoříme formu obalenou alobalem tak, aby voda sahala asi do poloviny výšky formy.
  7. Pečeme cca 30 minut, pak necháme dort vychladnout v otevřené troubě. 
  8. Cheesecake uložíme na 8 hodin do lednice. 
  9. Před podáváním potřeme dort s Kysanou smetanou z Valašska, kterou jsme si smíchali s cukrem a citrónovou šťávou.



Božský cheesecake


Zpět na recepty

Modul: recepty