Krémová polévka z červené řepy se sýrem Lučina
Potřebujeme:
Na 4-6 porcí
- 1 větší cibule
- 3 – 4 stroužky česneku
- olej dle potřeby
- 1 plechovka (400 g) rajčat
- 500 g uvařené červené řepy
- cca 750 ml vývaru nebo vody
- 1 lžíce balsamica
- sůl dle chuti
- slunečnicová semínka dle chuti
- 1 balení Lučina mini
Postup:
- V hrnci rozpalte potřebné množství oleje a orestujte na něm nahrubo nakrájenou cibuli.
- Až začne cibule zlátnout, přidejte nahrubo nasekaný česnek a společně dopečte.
- Poté vlijte plechovku rajčat a na menší kostky nakrájenou červenou řepu a krátce provařte.
- Přidejte část vývaru a rozmixujte na hladké pyré.
- Poté přidejte zbylou část vývaru a dochuťte balsamikem a solí dle vlastní chuti.
- Na talíři polévku posypte semínky a přidejte nadrobenou Lučinu (doporučujeme jednu kostičku mini na jednu porci polévky).
Zpět na recepty