Krémová polévka z červené řepy se sýrem Lučina

Potřebujeme:

Na 4-6 porcí

  • 1 větší cibule
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • olej dle potřeby
  • 1 plechovka (400 g) rajčat
  • 500 g uvařené červené řepy
  • cca 750 ml vývaru nebo vody
  • 1 lžíce balsamica
  • sůl dle chuti
  • slunečnicová semínka dle chuti
  • 1 balení Lučina mini

Postup:

  1. V hrnci rozpalte potřebné množství oleje a orestujte na něm nahrubo nakrájenou cibuli.
  2. Až začne cibule zlátnout, přidejte nahrubo nasekaný česnek a společně dopečte.
  3. Poté vlijte plechovku rajčat a na menší kostky nakrájenou červenou řepu a krátce provařte.
  4. Přidejte část vývaru a rozmixujte na hladké pyré.
  5. Poté přidejte zbylou část vývaru a dochuťte balsamikem a solí dle vlastní chuti.
  6. Na talíři polévku posypte semínky a přidejte nadrobenou Lučinu (doporučujeme jednu kostičku mini na jednu porci polévky).



Krémová polévka z červené řepy se sýrem Lučina


Zpět na recepty

Modul: recepty