Tvarohová pěna s avokádem a čokoládou

Potřebujeme:

Na 4 porce

  • 100 ml plnotučného mléka
  • 50 g hořké čokolády
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa holandského typu
  • 1 vanička (250 g) tučného Jaroměřického tvarohu
  • 1 zralé avokádo
  • javorový sirup či jiné sladidlo dle chuti
  • ovoce a jedlé květy k dozdobení

Postup:

  1. V mlékovaru nebo v hrnci nad vodní lázní ohřejte mléko a rozpusťte v něm nalámanou čokoládu.
  2. Přidejte vrchovatou lžíci kakaa a metličkou dobře prošlehejte, aby směs neudělala hrudky.
  3. Poté odstavte a za občasného promíchání nechte vychladnout na teplotu těla.
  4. Avokádo rozkrojte, vyloupněte a vidličkou rozmačkejte na kaši.
  5. V misce dobře promíchejte s tvarohem a javorovým sirupem.
  6. Poté po částech vmíchejte do čokoládové směsi, dobře propojte a servírujte do talířů či pohárových sklenic.
  7. Ozdobte libovolným ovocem, sirupem či jedlými květy.



Tvarohová pěna s avokádem a čokoládou


Zpět na recepty

Modul: recepty