Bylinková frittata s hráškem

Potřebujeme:

  • 1 lžíce másla 
  • 1 malá nadrobno pokrájená šalotka
  • 8 větších vajec 
  • 1/3 hrnku Skyru natur
  • sůl, pepř na dochucení
  • ½ hrnku hrášku 
  • ¼ hrnku nahrubo nasekané čerstvé petrželky
  • ¼ hrnku nahrubo nasekané čerstvé máty 
  • 60 g nahrubo nastrouhaného sýru feta
  • trochu bylinek na ozdobu

Postup:

  1. Troubu si předehřejte na 200°C. 
  2. V litinové pánvi nebo zapékací misce při mírné teplotě rozpusťte máslo a doměkka osmažte šalotku, asi 2–3 minuty. 
  3. V míse dobře rozšlehejte vejce se Skyrem. Dochuťte solí a pepřem, přidejte pokrájené bylinky a sýr feta. 
  4. Směs nalijte do horké pánve nebo zapékací misky a míchejte. 
  5. Jakmile se vajíčka začnou vařit – tuhnout, přesuňte vše do rozpálené trouby. 
  6. Frittata je hotová, když je spodek upečený, ale horní část jemně vláčná. 
  7. Nakonec dozdobte bylinkami a nastrouhanou fetou.



Bylinková frittata s hráškem


Zpět na recepty

Modul: recepty